WORLD’S TOUGHEST ROW – ATLANTIC, de naam zegt het al, wordt gezien als de zwaarste roeirace ter wereld. De race is jaarlijks en begint op het Canarische eiland La Gomera. Tot de finish in English Harbour van het tropische eiland Antigua (Caribisch gebied) is het zo’n 5.000 kilometer non-stop roeien. Vanaf de start zijn de teams compleet op zichzelf aangewezen. Roeien in een schema van twee uur op en twee uur af, ook ‘s nachts, het eten van gevriesdroogde maaltijden, geconfronteerd worden met zeeziekte, blaren en vermoeidheid, maakt dat de oversteek met recht een challenge wordt genoemd.

 

Waarom zou je het doen?

Eerlijk is eerlijk, het is best heel bijzonder wat we gaan doen: deelnemen aan de WORLD’S TOUGHEST ROW – ATLANTIC 2024. Met een roeiboot een oceaan oversteken is op zich al bijzonder genoeg, maar als broer en zus samen maakt het heel speciaal. Het mag ook duidelijk zijn dat we het niet alleen maar doen omdat het grote avontuur lokt. Avonturen lokken altijd. En we doen het ook niet alleen voor ons eigen ego. We willen met deze tocht substantieel bijdragen voor de goede doelen waar we voor gekozen heben; Special Olympics Nederland en de Plastic Soup Foundation. Voor mens en milieu.

 

Wil je doneren? Dat kan via onderstaande button. Liever sponsoren door bijvoorbeeld iets in de sponsorshop te kopen, dan kan dat natuurlijk ook.

 

trainen op de prachtige IJssel