De hoofdpersonen

Astrid (ik dus) ben 52 op het moment dat ik beslis dat ik de oceaan ga overroeien. “Als je eenmaal zoiets in je hoofd hebt en het wil doen, moet je het niet uitstellen, maar gewoon gaan doen.” Ik woon met mijn zoon Tomar en een paar honden en een kat in Deventer. Ik werk al jaren als zelfstandig ondernemer en heb een grafisch ontwerpbureau in de binnenstad. Een vak dat ik vanuit passie voor ‘mooie dingen maken en dingen mooi maken’ gekozen heb. Dat past bij mijn motto dat je moet leven vanuit je hart.

"Als ik onze voor en na foto's bekijk, dan zie ik vier vrouwen en vier verhalen. Het boek 'ZONDER DOLLEN, de oceaan over in een roze roeiboot' vertelt mijn verhaal".


Met haar 56 jaar is Remke de oudste van de vier. In een knusse jaren 30 woning woont ze met haar vriend Mark aan de rand van het centrum van Deventer. Ze werkt al een aantal jaren als projectassistent bij de gemeente, een leuke en afwisselende baan. Hoewel ze veel avontuurlijke en uitdagende reizen heeft gemaakt, was het nooit bij haar opgekomen een oceaan over te roeien. “Ik zag mezelf dat misschien zeilend doen, maar roeiend … het is nogal wat.”

 

"De beste voorbereiding is eigenlijk de tocht zelf".


Bela is voor de liefde naar Nederland gekomen. De van origine Engelse is getrouwd met Vincent en samen hebben ze drie fantastische kinderen; twee zoons en een dochter. De 51 jarige sportieveling woont in een voormalige school in Tonden, een klein dorp in de buurt van Zutphen. Als freelancer werkt ze als ‘digital consultant’. Ze is creatief, analytisch en houdt van uitdagingen. Het was niet de vraag of dit avontuur op haar pad zou komen, maar wanneer het zo zou zijn.

"We hadden zoveel pech en weinig controle. Je moet ook leren loslaten".


Samen met haar man Peter woont de 51 jarige Désirée in een dijkhuis in Welsum, met mooi uitzicht op de IJssel. Met een paar honden, wat schaapjes en een tuin met saloon, hebben ze een idyllische omgeving voor zichzelf gecreëerd. Dees heeft een schildersbedrijf: de Schildervrouw. Ze is een stoere, maar ook gevoelige vrouw die, net als de andere drie, houdt van het buitenleven. Zij reist graag en heeft al veel, heel veel, mooie plekken op deze wereld bezocht.

"Je kunt heel goed voelen dat je echt te gast bent op de oceaan".